2109710977 6972105272 Κρήτης 5 - Ηλιούπολη Αττικής thxanthiotis@gmail.com
hero image
 
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
 

 
 
Ξανθιώτης Θεοφάνης
Θέρμανση - Κλιματισμός -  Ηλιακή Ενέργεια
Εξοικονόμηση Ενέργειας - Φωτοβολταϊκά Συστήματα
 
Η εταιρεία μας ΞΑΝΘΙΩΤΗΣ είναι η πρωτοπόρος εταιρεία που από το 1989 εφαρμόζει στην πράξη Συστήματα Διαχείρισης και Εξοικονόμησης Ενέργειας στην Θέρμανση - Κλιματισμό - Ζεστά Νερά Χρήσης δίνοντας την ΙΔΑΝΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ & ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΛΥΣΗ για την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ κάθε Συστήματος από την Μικρότερη οικία μέχρι και το Μεγαλύτερο Κτίριο
 
 
 
 
 ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
 
 
 
 
Εξοικονόμηση Ενέργειας Θέρμανση

Η ΕΞΟΙΚΟΝΌΜΗΣΗ ΕΝΈΡΓΕΙΑΣ και η ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΥΣΙΜΟΥ ήταν, είναι και θα είναι το Μεγαλύτερο Ζητούμενο στα ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ και Ζεστού Νερού Χρήσης.
Για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται Μεγάλη Εμπειρία και Βαθιά Γνώση της ΘΕΡΜΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ και των ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ όσο και αν ακούγεται Δύσκολο υπάρχουν 2 τρόποι να επιτευχθεί η εξοικονόμηση ενέργειας.

Α) Με ένα ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ ΘΕΡΜΟΡΥΘΜΙΣΗΣ

Β) Με ΚΕΝΤΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ - ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

 

ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΟΡΥΘΜΙΣΗΣ

 Η ποιότητα ενός Συστήματος θέρμανσης βασιζεται σε τέσσερα ουσιώδη στοιχεία:

** Την πηγή παραγωγής της θέρμανσης.
** Στον τρόπο αποθήκευσης και διανομής της θέρμανσης.
** Στον τρόπο - τύπο ελέγχου της σωστής θερμοκρασίας ΘΕΡΜΟΡΥΘΜΙΣΗΣ

Μεταξύ αυτών των 4 στοιχείων η ΘΕΡΜΟΡΥΘΜΙΣΗ παίζει κεντρικό ρόλο, αρκεί κάποιος να γνωρίζει ότι η μείωση ενός βαθμού κελσίου Αντιστοιχεί σε 7% Λιγότερη Κατανάλωση.

Η εταιρεία ΞΑΝΘΙΩΤΗΣ με περισσότερα από 30 ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ Κατασκευάζει Συστήματα Θερμορύθμισης που εγγυώνται ένα καλύτερο και οικονομικότερο περιβάλλον Θερμικής Άνεσης στο Σπίτι σας.

ΚΕΝΤΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ - ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Τα κέντρα παραγωγής - αποθήκευσης & διαχείρισης ενέργειας είναι η καλύτερη λύση στην ενεργειακή καταιγίδα. Με την εγκατάσταση ενός συστήματος Κ.Π.Α.Δ.Ε, έχετε την δυνατότητα να αποθηκεύσετε ενέργεια θέρμανση από πολλαπλές πηγές και να την διαχειριστείτε όπως και όποτε θέλετε πάντα με τον καλύτερο τρόπο, επιτυγχάνοντας τεράστια οικονομία ενέργειας.

Σε όλα τα παλαιά συστήματα Θέρμανσης - Ψύξης μπορεί να τοποθετηθούν EXTERNAL Συστήματα Διαχείρισης Ενέργειας.

 
Εξοικονόμηση Ενέργειας Ψύξης
 

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΔΙΑΒΑΤΙΚΗΣ ΨΥΞΗΣ
Τα Συστήματα Αδιαβατικής ψύξης ( υδρονέφωσης ) ΜΕΙΩΝΟΥΝ το Κόστος ψύξης έως και 60%. Συμβάλλουν στο καλύτερο κλιματισμό έως και 35% και είναι τα μοναδικά συστήματα που ΜΠΟΡΟΥΝ να ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΟΥΝ ΒΑΚΤΗΡΙΑ και ΙΟΥΣ

 

Τεχνικες Πληροφορίες
Η εξάτμιση του νερού είναι η διαδικασία με την οποία το νερό από υγρή μορφή μετατρέπεται σε αέρια χωρίς βράσιμο. Κατά την Εξάτμιση Απορροφάται θερμοκρασία από το περιβάλλον και επομένως έχουμε ψύξη.
Όσο μεγαλύτερη είναι η ποσότητα του νερού που εξατμίζεται, τόσο μεγαλύτερη παραγωγή ψύξης έχουμε.

ΤΡΟΠΟΙ ΑΔΙΑΒΑΤΙΚΗΣ ΨΥΞΗΣ ( ΥΔΡΟΝΕΦΩΣΗΣ )

Υπάρχουν 2 κατηγορίες:
* Μηχανηματα με αντλία υπερυψηλής πίεσης και Μπεκ (spray)
Στα μηχανήματα με ΨΕΚΑΣΜΟ (σπραυ) γίνεται χρήση ψεκασμού του νερού μέσω μιας αντλίας υπερυψηλής πίεσης ( 50-120bar)  και ειδικών μπεκ μετατρέποντας το νερό σε αέρια μορφή και να απορροφά θερμότητα από το περιβάλλον.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΔΡΟΝΕΦΩΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΤΥΠΩΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ:
Εφαρμογές Συστημάτων Υδρονέφωσης ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ - ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ και ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ.
* Μηχανήματα με βρεγμένα φίλτρα και ανεμιστήρα
Evaporator Air Cooler
Τα μηχανήματα αυτά κατά κανόνα χρησιμοποιούνται στην εστίαση και είναι τροχήλατα. Διαθέτουν φίλτρα και έναν ανεμιστήρα αλλά και αντλία νερού. Ο Αέρας διαπερνά κάθετα τα  φίλτρα τα οποία κατά βρέχονται ομοιόμορφα από νερό μέσω της αντλίας.

ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΨΎΞΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΑΝΤΟΤΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ.

 
 
 
 
 
 
 
Τα Συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας κατασκευάζονται κατά παραγγελία για τις ξεχωριστές και διαφορετικές ανάγκες κάθε οικίας μετά από Μηχανολογική Μελέτη για την άμεση απόσβεση συνολικά της επένδυσης.
 
 
 
 
Επικοινωνήστε μαζί μας
Για οποιαδήποτε απορία ή προβλήματα αντιμετωπίζετε, η τεχνική υποστήριξή μας είναι σε θέση να σας καλύψει πλήρως. Αναλαμβάνουμε αποστολές σε όλη την Ελλάδα με τηλεφωνική και ιντερνετική υποστήριξη.
 
Περιοχές Εξυπηρέτησης 
ΑΤΤΙΚΗ / ΕΥΒΟΙΑ / ΒΟΙΩΤΙΑ / ΚΥΚΛΑΔΕΣ / ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
     
   Κρήτης 5 - Ηλιούπολη
   Αττική
     
   6972105272
   2109710977